Potatissallad med sparris och avokado

Ingredienser för ca 4 personer:
½ kg färskpotatis
1 knippe grön sparris
1 färsk gul eller röd lök
1 avokado
1 ask körsbärstomater
1 litet paket ruccolasallad
 
 
Ingrdienser till dressingen:
4 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Gör så här: 
Koka potatisen och skär den i bitar. Skär sparrisen i bitar och koka den lättsaltat vatten tills den nästan är mjuk. Skiva löken, skär avokadon i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor. Varva potatis, sparris, lök, avokado, tomater och ruccola i en stor skål. blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen och rör om. Servera gärna ett gott bröd till salladen. 
 
Kan serveras ljummen eller kall

Quinoaröra med kycklingfilé

Ingredienser för 2-3 personer:
300 gr kycklingfilé
2-3 portioner quinoa som kokas enligt anvisningarna på paketet
1-2 dl thai sweetchilisås
salt, peppar
1 röd eller gul paprika
1 liten rödlök
2-3 tomater
1 pkt fetaost
1 kruka färsk baisilika
Blandad sallad (t ex ruccola, maché, spenat)
Balsamvinäger
olja till stekningen
 
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek i olja, salta och peppra. Lägg över kycklingbitarna i en skål och häll över thai sweetchilisås och låt det marineras en stund. Under tiden kokar du quinoan. Skär paprika och lök i halvstora bitar. Fräs dessa snabbt i en oljad stekpanna, ca 1-2 minuter,  tillsätt tomatbitarna efter en stund. Salta och peppra. Tillsätt fetasostbitar, färsk basilika och salladen. Blanda till sist försiktigt i quinoan och ringla över lite balsamvinäger. Lägg kycklingbitarna på toppen och servera. 
 
För att få detta till en vegetarisk rätt så utesluter du kycklingen :) 
 
 

Mangochutneysås till grillat

Ingredienser:
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 syrligt äpple
1 vitlöksklyfta
½-1 tsk curry
 
Gör så här: 
Blanda alla ingredienser, låt stå en stund innan servering. 

Svantes pepparsås

Ingredienser:
 
2,5 dl creme fraiche
½ dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
1-2 msk svartpeppar (beroende på hur stark man vill ha såsen)
1-2 msk dijonsenap
½-1 msk kinesisk soya
1 köttbuljongtärning
 
Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om tills det kokat upp, låt småputtra, smaka av och tillsätt ev mer svartpeppar. Gudomligt god till grillat kött.
 

Papardelle med parmaskinka

Okej man kanske inte ser pastan så bra på denna bild, men den ligger där under allt annat gott :) 
 
Ingredienser för 4 personer:
1 pkt pasta papardelle
1 purjolök
2½ dl grädde
2-3 vitlöksklyftor
2 dl gröna ärtor
1 pkt parmaskinka
färskriven parmesan
1-2 knippe grön sparris
1 pkt ruccolasallad
flingsalt och nymald svartpeppar
smör/olja 
ng frukt, typ vindruvor eller melon
 
Gör så här: 
Koka sparrisen i mindre bitar i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Häll färskriven parmesan och flingsalt över sparrisen. låt stå. Koka pastan nligt anvisninarna på paketet. Strimla purjolöken, hacka vitlöken och fräs löken i smör/olja. Tillsätt grädde och ärtorna och låt puttra, salta och peppra. Lägg pastan på ett stort serveringsfat och häll lökröran över pastan. Häll över sparrisen, avsluta med att hälla över färskrivn parmesan, garnera med ruccolasallad, parmaskinka och lite melon i mindre bitar eller lite vindruvor. 
 
 
 
 

RSS 2.0