Fisksoppa

 
Ingredienser:
ca 400-600 gr Torsk (frysta filéer använde jag)
1-2 morötter som du slantar
3-5 potatisar (beroende på sstorlek) som du skär i mindre bitar
1 gul lön som du hackar till mindre bitar
1-3 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 fiskbuljontärningar 
1 liter vatten
Persilja
Salt
Vitpeppar
ev några chiliflakes
Smör till stekning
 
Gör så här:
Fräs grönsakerna i smör i en gjutjärnsgryta eller liknande
Tillsätt tomatpuré, rör runt, Salta och peppra, tillsätt vin, smula ner fiskbuljongtärningarna, tillsätt vatten, Låt småputtra ganska länge tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt fisken i mindre bitar, låt sjuda några minuter tills fisken är vit och fast, rör om försiktigt, strö över  lite hackad persilja. 
Färdig att serveras! Mums! 
 
 

RSS 2.0