Gnocchi med brynt smör och färsk salvia

 
Så enkelt men sååå gott! :) 
 
Ingredienser
400 gram färsk gnocchi
100 gram champinjoner
1 kruka salvia
50-75 gram smör för bryning
50 gram smör till stekning av champinjonerna
citronsaft
2 dl riven parmesan 
salt och svartpeppar
 
Gör så här
Skär champinjonerna i klyftor, stek i rikligt med smör så de får fin färg, salta och peppra. Ställ åt sidan. Bryn smör i en traktörpanna eller i en större kastrull.Tillsätt salviablad i mindre bitar. Salta och peppra samt pressa över lite citron. Rör ihop och låt brynas ihop en stund. Ställ åt sidan. Under tiden kokar du gnocchin enligt paketets anvisningar, ca två minuter i saltat vatten. Lyft över gnocchin med en hålslev till traktörpannan med det brynta smöret och tillsätt de stekta champinjonerna, Blanda sedan allt försiktigt och tillsätt riven parmesan. Lägg gärna några färska salviablad på toppen före servering. 
 
Mums! Citronen gör det lite syrligt och blir som pricken över i tillsammans med det bynta smöret.
Mums igen! 
 
 
 

RSS 2.0