Limedressad räksallad

 
Ingredienser för ca 3-4 portioner:
 
½ kg färskpotatis
500 gr hela räkor (frysta eller färska eller motsvarande mängd skalade i lake) 
2-3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
½-1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 paket frusna mangobitar, 250 gr, alt färsk mango
2 avokado, skalade och i bitar
½- 1 rödlök eller färsk lök, finhackad
½ ask coctailtomater
1 påse sommarsalladmix eller babyspenat , ca 65 gram 
1 lime
Garnera gärna med färska jordgubbar för en extra somrig sallad. 
 
Dressing:
½ dl olivolja
2 mks färskpressad limesaft
½ tsk mald kummin (obs ej spiskummin!)
½ dl hackad bladpersilja (eller krusig persilja)
salt och svartpeppar
 
Gör så här: 
Koka potatisen och låt svalna något. Om du köpt oskalade räkor så skala de nu. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och smaka av med salt och peppar. Fräs vitlök och chili i olivolja i en stekpanna. Ställ åt sidan. Lägg potatisen på ett stort serveringsfat (dela stora potatisar i mindre bitar), strö över avokado, mangobitar och lök.Ringla över vitlöksfräset. Blanda ner salladen och ringla över dressingen. Häll över räkorna över salladen (kan läggas på i efterhand om det finns vegetarianer) Garnera med coctailtomater (hela eller delade) och limeklyftor. Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över salladen före servering.Servera gärna ett gott bröd till salladen.  

RSS 2.0