Fläskfilé med chevré och soltorkade tomater

Ingredienser till 4 portioner: 
 
1 fläskfile/ytterfilé, ca 600 gr (kycklingfilé går också bra ;) )
1 stor purjolök eller två mindre
1 burk soltorkade tomater
1 stork ask philadelphia färskost
1 bit chevreost, ca 100 gr
2,5 dl grädde
smör till stekning
 
Gör så här: 
Skär purjolöken i strimlor och fräs den i en smörad stekpanna. Sprid sedan ut purjolöken i en smord ugnsform. Fräs fläskfilén runt om så den får en fin brynt yta. Lägg den sedan på purjolöken. Skär tomaterna i mindre bitar. Rör ihop soltorkade tomater, philadephiaost, chevréost och grädde. Bred massan över fläskfilén. Strö över riven ost. Sätt in mitt i ugnen på 225 grader ca 30 minuter. Serveras med fördel till jasminris och en sallad med god dressing. Supergott! 

Kassler med ananas och sweet chilisås

En 70-talsklassiker med en modern touch av sweet chilisås. 
 
Ingredienser för 4 portioner:
ca 500 gr kassler
1 purjolök
1 liten burk ananasringar
3 dl grädde
ca 1 dl thai sweet chilisås
salt och peppar
riven ost
smör till stekning
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200-225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skär purjolöken i strimlor som sedan får fräsa en stund i smörad stekpanna. Sprid ut den stekta purjolöken i formen. Skiva kasslern och lägg ut skivorna över purjolöken. Salta och peppra efter behag. Lägg ut delade ananasringar över kasslern. Blanda grädde och sweet chilisås och tillsätt lite av spadet från ananasen. Häll blandningen över kasslern och ananasen. Strö riven ost över alltsammans och grädda i ugnen ca 20-30 minuter. Serveras med fördel till jasminris och en god sallad.
   
 

Fläskkotletter i kryddig sås

Gott och enkelt! 
 
Ingredienser för 4 portioner:
4 fläskkotletter med ben
3-4 vitlöksklyftor
finrivet skal av 1 citron
1 burk coctailtomater eller en ask färska coctailtomater
ca 1,5 dl hackade färska örter (t ex timjan och rosmarin)
½ röd chili/peppar
salt och svartpeppar
ca 1 dl vitt vin
Smör o olivolja till stekning
 
Gör så här: 
Skala och pressa vitlöken.Tvätta citronen och finriv skalet. Hacka örterna. Skär chilin i mindre bitar. Gnid in kotletterna med vitlök, citronskal och örter. Stek kotletterna ca 3-4 minuter på vardera sida i rikligt med smör och olivolja. När kotletterna börjar bli färdigstekta tillsätter du chilin, tomaterna och vinet. Låt småputtra en stund.Salta och peppra efter egen smak.Serveras till ris och en sallad.  
 
 
 

Innas Björnbärsdessert

 
Ingredienser för ca 6 portioner
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 gr mascarponeost (en krämig och fet Italiensk färskost gjord av komjölk)
rivet skal av 1 lime 
 
Till björnbärskompotten behöver du: 
1-2 pkt frysta björnbär (250 g)
1/2 dl farinsocker
färskpressad juice av 1 lime
1 msk majsstärkelse
ca 4 msk hackade pistaschnötter
 
Gör så här: 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna med florsocker och vanlijsocker tills det blir ljust och pösigt. Blanda i mascarponeosten. Tillsätt finrivet limeskal och vänd sedan försiktigt i äggvitan.
 
Björnbärskompott:
Koka björnbären med farinsocker ca 5 minuter. Tillsätt limejuice och majsstärkelse. Smaka av och tillsätt vid behov mer socker. 
OBS! Spara några björnbär till garnering.
 
Varva björnbärskompott med oströran i portionsglas (gärna genomskinliga). Förvaras i kyl fram till servering. Precis innan servering toppar du med några hela björnbär, hackade pistaschnötter och ev lite  citronmeliss. 
 
Mumsigt! 
 

RSS 2.0