Saffransskorpor

 
Gudomligt goda och ser väldigt vackra och inbjudande ut i en glasburk. 
 
Ingredienser
100 g smör
0,5 g saffran (1 paket)
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl grovhackade mandlar 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i stött saffran. Häll över i en bunke och rör i äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver som du rör i blandningen tillsammans med de grovhackade mandlarna. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och rulla till längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna en stund. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i sneda ca 1 centimeter tjocka skorpbitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca en timme eller tills de känns torra. Vänd gärna på skorporna efter halva tiden. Förvara skorporna förslagvis i en vacker glasburk. 
 

RSS 2.0