Kotletter med örtpanering

Smakerna gifter sig i gomen och senapen blir en exra touch på smakupplevelsen. Har gjort denna rätt flera gånger och den blir lika god varje gång. Try it! 
 
Ingredienser för 4 portioner: 
4 fläskkotletter. helst med ben för det blir saftigare då
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 msk dijonsenap
ca 2 dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin, basilika, persilja
 
Sås till kotletterna:
1,5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
1 msk vetemjöl
1 tsk kinesisk soja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Gör så här:
Stek kotletterna i smör i en stekpanna, ca 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna ur pannan och håll de varma i aluminiumfolie eller i ugnen. Häll vatten och kalvfond i stekpannan. Låt koka upp. Rör ut mjölet i creme fraiche och vispa ner det i stekpannan. Låt sjuda ett tag, tillsätt soja och smaka av med salt och svartpeppar. Bre lite senap på kotletterna och lägg på hackade örter. Servera kotletterna med den goda såsen och ugnsstekta potatisar samt eventuellt morötter och t ex rödbetor. Ta vad du har hemma. Servera gärna en sallad med god dressing till. 
 
 

RSS 2.0