Plommonchutney med sting

 
Mums vilken god plommonchutney!
 
Ingredienser
1,5 kg plommon (jag använde Victoriaplommon) 
1 dl vatten
saften av två stora citroner
0,5 kg syltsocker
1 msk salt
2,5 dl rödvinsvinäger
2 stora röda lökar
1 gul lök
3 stora vitlöksklyftor
0,5 dl gula senapsfrön
1 tsk cayennepeppar
1-2 tsk chiliflakes
 
Gör så här
Skölj och dela plommonen så du enkelt kan ta bort kärnorna. Skär därefter i mindre bitar. Lägg plommonbitarna i en tjockbottnad kastrull och tillsätt 1 dl vatten. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Hacka under tiden lök och vitlök i mindre bitar som du sedan lägger i kastrullen tillsammans med vinäger, socker, salt, citronsaft och senspsfrön. Rör om och koka på svag värme i ca 30-40 minuter. Skumma och häll över på väl rengjorda glasburkar. Förvaras sedan svalt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0