Heddas äppelkaka

 
De här äppelkakan är supergod ljummen med antingen vanlijsås eller vaniljglass men den är också god att äta kall utan något tillbehör. Den blir nästan lite seg och knäckig i konsistensen.
 
Ingredienser
100 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
ca 2 syrliga äpplen 
Kanel och strösocker
 
Gör så här
Smält smöret i en kastrull, Rör i socker, mjöl, bakpulver och till sist ett ägg. Rör ihop smeten jämn och fin. Häll smeten i en rund smord form. Skala äpplena och skär de i klyftor som du trycker ner i smeten. Strö över socker och kanel och grädda kakan (i 175 graders ugnsvärme) på galler i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna vaniljglass eller vispgrädde till kakan. Barnsligt gott! 

RSS 2.0