Kärleksmums

Kärt barn har många namn, dessa godingar kallas även för snoddas.
 
Ingredienser: 
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
 
Glasyr: 
75 gram smör
1- msk kallt kaffe
1 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
 
Kokosflingor till garnering
 
Gör så här: 
Smält smöret och låt svalna. 
Visp ägg och socker pösigt.
Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, kakaopulver och bakpulver varvat med mjölken och det avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och kokosbröad långpanna. 
Grädda kakan i nedre delen v ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna. 
Smält under tiden smöret till glasyren.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. 
Bred ut glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar. 
Går jättebra att frysa.
 

Picklade ägg

 En återfunnen påsktradition från min barndom. 
 
Ingredienser: 
1-2-3 lag: 1 dl ättiksprit 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten
 
6 ägg
2 lagerblad
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 cm purjolök
1/2 rödlök
1/2 morot
 
Gör så här: 
Koka 6 ägg ca 8 minuter så äggen blir hårdkokta. Skala äggen och lägg i en glasburk med lock.
Blanda ingredienserna till 1-2-3 lagen i en kastrull. Lägg i lagerblad, vitpepparkorn och kryddpepparkorn. Låt lagen koka upp, rör om tills sockret har löst sig. Låt svalna en stund och tillsätt skivad purjolök, skivad rödlök och skivad morot. 
Häll den avsvalnade lagen över äggen och lägg även i kryddorna och grönsakerna. Låt stå 1-2 dagar  före servering. Fånga upp ett ägg med en gaffel och avnjut till en kall öl! Mums! Äggen håller flera dagar i lagen. 

RSS 2.0