Kassler med ananas och sweet chilisås

En 70-talsklassiker med en modern touch av sweet chilisås. 
 
Ingredienser för 4 portioner:
ca 500 gr kassler
1 purjolök
1 liten burk ananasringar
3 dl grädde
ca 1 dl thai sweet chilisås
salt och peppar
riven ost
smör till stekning
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200-225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skär purjolöken i strimlor som sedan får fräsa en stund i smörad stekpanna. Sprid ut den stekta purjolöken i formen. Skiva kasslern och lägg ut skivorna över purjolöken. Salta och peppra efter behag. Lägg ut delade ananasringar över kasslern. Blanda grädde och sweet chilisås och tillsätt lite av spadet från ananasen. Häll blandningen över kasslern och ananasen. Strö riven ost över alltsammans och grädda i ugnen ca 20-30 minuter. Serveras med fördel till jasminris och en god sallad.
   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0