Kyckling med dragonkräm

 
Ingredienser
 
600 g kycklinglår med skinn
1-2 vitlöksklyftor (oskalade)
1-2 kvistar av färsk dragon
smör
salt och peppar
 
Dragonsås:
2 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
1 tsk flytande honung
salt och peppar
 

Gör så här
Lägg en rejäl klick smör, krossad vitlöksklyfta och färsk dragon i en stekpanna. Salta och peppra kycklingen runt om. Stek först kycklingen med skinnet ner på hög värme för att bryna på filéerna ordentligt. Vänd och ös hela tiden med smöret under stekningen. Tillsätt mer smör vid behov, Sänk värmen och låt steka till en innertemperatur på 66-67 grader. (använd gärna en termometer).

Dragonsåsen gör du genom att vispa crème fraiche med elvisp tills den blir riktigt fluffig, först blir den lös men ju längre du vispar desto fastare blir den. Blanda med dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad dragon och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering

Serveras gärna tillsammans med ugnsstekta potatisklyftor och en ruccolasallad med pressad citron.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0