Knäckig äppelpaj

 
Ingredienser
 
Fyllning
4-6 äpplen
knappt 1 dl råsocker
3 tsk kanel
2 tsk malen kardemumma
2 matskedar majsstärkelse eller potatismjöl
 
Smuldeg 
2 dl strösocker
2 krm salt
3,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
0,5 dl ljus sirap

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär äpplena i mindre bitar som du blandar med ingredienserna till fyllningen. Lägg allt i en smord pajform.

Blanda ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt smält smör och sirap. Rör ihop alltsammans och krama gärna ihop degen med händerna så det blir lite klumpar, klicka ut degen över fyllningen så den täcks.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
Servera pajen med en vaniljglass av god kvalitet eller varför inte med vaniljsås om du hellre tycker om det. Pajen är minst lika god dagen efter, om inte ännu godare. Förvaras i kylskåp. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0