Shepherd´s pie à la Hedda

 
Min variant av shephard´s pie :) Enkelt och gott!
OBS! Detta är ett måttlöst recept :) Ta mängd efter tycke och smak och beroende på antal som ska äta. 
 
Ingredienser: 
Köttfärs
Tacokrydda
Gröna ärtor (frysta) 
Potatis till den hemmagjorda potatismosen
Riven ost
Smör 
Mjölk
 
Ingredienser till såsen: 
Grädde
köttbuljong 
soja
röd- eller svartvinbärsgelé
 
Gör så här: 
Skala och koka potatis tills den blir mjuk. Värm smör och mjölk i en kastrull. Stek köttfärsen, tillsätt tacokrydda enligt anvisningarna på paketet, låt koka ihop en stund. Stompa den färdigkokta potatisen och vispa den till slät mos tillsammans med den varma vätskan. Lägg köttfärsen i en smord ugnsform, tillsätt gröna ärtor över köttfärsen, bred ut potatismos, strö över riven ost och klicka ut lite smör, Värm i 200 grader i ugnen ca 20-20 minuter . 
 
Gör under tiden såsen genom att hälla grädden i en kastrull, smula ner en köttbuljongtärning, lite soja, några klickar gelé, låt koka ihop och sen småputtra ett tag, smaka av, salta/peppra vid behov. 
 
Servera din shepherd´s pie med sås och en smarrig sallad. 
Det här var en av barnens favoriträtter när de var små. En annan variant av tacos hahaha.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0