Kycklinggryta med katrinplommon och valnötter

Mumsigt god kycklinggryta med smak av sötma från katrinplommon.
 
Ingredienser
500 g kycklingfilé eller kycklingbröst
250 g små lökar (t ex bananscharlotten, scharlottenlök eller annan smålök)
2,5 dl grädde
1 dl rödvin
1 msk vetemjöl1
hönsbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
10 katrinplommon
1/2 dl valnötskärnor
salt och svartpeppar
färsk timjan att toppa grytan med
 
Gör så här: 
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skala löen och dela eventuellt lökarna på längden om det är stora smålökar. 
Bryn kycklingen i smör i en en gryta, salta och peppra. 
Bryn löken i smör i stekpanna och lägg över i grytan.
Vispa ihop grädde, rödvin, mjöl, smulad buljontärning och timjan.
Häll över i grytan och låt småkoka under lock i ca 10 minuter. 
Dela katrinplommon och valnötter i halvor som du lägger ner i grytan som får fortsätta småkoka i ytterligare ca 5-10 minuter.Strö över färsk timjan före servering. 
Serveras med antingen kokt potatis eller ris samt en smarrig sallad. 
Mums! 
 

Kommentarer
Postat av: TommyBitty

Największe bonusy i nagrody czekają na Pana w internecie! Fajny temat, dziękuję za podzielenie informacji.
Działające strategie przedstawione tutaj mogą znacząco skrócić krzywą uczenia się dla każdego w tej dziedzinie. HitnSpin Dziś może nadejść Twój przełomowy moment! W krainie rozrywki na wysokim poziomie, każdy ruch to możliwość na niezapomniany sukces. Cele o znaczących kwotach są blisko - wystarczy szczypta determinacji i przekonania w swoje intuicję. Poczuj niepowtarzalne wrażenia, jakie zapewnia gra w renomowanym środowisku. Strategia połączona z intuicją to sekret do znaczących wyników. Miej na uwadze, że kolejny moment może zgotować fenomenalne nagrody. Nie czekaj - Właśnie Twoja możliwość na rewolucję fortuny czeka właśnie teraz! Wystarczy uwierzyć w szczęście i dołączyć do ekskluzywnego środowiska mistrzów. Przyszłość należy do zdeterminowanych - a może to Ty dołączysz do grona wielkich wygranych?

2025-05-22 @ 18:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0