Silviakaka

En saftig kaka med en glasyr gjord av smör, vaniljsocker och kokos! 
 
Ingredienser: 
 
Kakan: 
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
 
Glasyren: 
100 gram smör
1 dl socker
0,5 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5 + 0,5-1 dl kokosflingor
 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver som du blandar ner i äggpöset. Tillsätt det kokande vattnet och rör till en jämn smet. 
Häll smeten i en smord och kokosströdd form (ca 24 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter beroende på ugn. Ta ut kakan och låt den svalna. 
Gör iordning glasyre genom att koka upp smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Blanda sedan i äggulan och 0,5 dl kokosflingor. Hälls meten över kakan och strö på ytterligare kokosflingor, ca 0,5-1 dl, över kakan. Förvaras kakan i kylen. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0