Papardelle med svamp och salvia

Att salvia kan vara en så fantastisk smaksättare! Mums och så doftar det väldigt gott också! 
 
Ingredienser för 4-6 personer: 
Valfri svamp ca 400 gram (t ex champinjoner, kastanjechampanjoner, skogschampinjoner...)
Riven parmesanost, ca 200 gram
Smör, ca 75 gram
Grädde, ca 2-3 dl
Salvia (1 kruka färsk salvia)
Vitlök 1-2 klyftor
salt, vitpeppar, svartpeppar
 
Gör så här: 
Skiva rensad svamp i tunna skivor. Lägg i en stekpanna/gryta och låt vätskan svettas ut på medelhög värme. Höj värmen och tillsätt ca 50 gram smör och stek svampen tills den fått färg. Krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.Tillsätt grädden och låt puttra tills grädden tjocknat något. Lägg då i drygt häften av salviabladen (jag brukar skära de i mindre bitar om det är stora blad) och pressad vitlök. Koka pastan och blanda ner den i svampsåsen och blanda ned den rivna parmesanosten. Fräs resten av salviabladen i lite olja som du toppar med vid serveringen. 
Som tillbehör till denna fantastiska pastarätt kan du steka skivor av någon god korv, exempelvis lite kryddstark chorizo. Det förhöjer smakupplevelse och blir en matigare rätt. Funkar även bra med fetaost till pastan om man inte vill ha korv. 
 
Serveras gärna tillsammans med en smarrig sallad. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0