Friterad fisk

1
2
3
 
Friterad fisk är mumsigt till fish tacos! 
Jag gör pankofriterad torsk.
 
Ingeridenser
400 gram torskryggfilé (4 frysta färdiga bitar) 
2 dl vetemjöl
2 msk cayennepeppar 
3 dl pankoströbröd (dvs asiatiskt ströbröd) 
2 ägg
1 liter frityrolja
salt och svartpeppar
 
Gör så här 
Tina fisken så blir det lättare att skära i den. Skär varje bit två gånger på längden och en gång på bredden, då får du sex fiskbitar per filé, totalt 24 bitar fisk att fritera. 
 
Lägg mjöl blandat med cayennepeppar, salt och svartpeppar på en tallrik, uppvispade ägg på en tallrik och pankoströbröd på en tallrik. 
 
Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad kastrull till cirka 170 grader.
Doppa fiskbitarna (några i taget) först i mjöl sen i ägg och sist rullar du runt de i pankoströbrödet. Använd gärna en stekpincett för att enklare lyfta och snurra runt fiskbitarna. Lägg upp på en skärbräda. När alla är klara och oljan är tillräckligt varm kan du börja fritera.
 
Du lägger i ett par tre stycken åt gången och när de börjar bli klara lägger du i ytterligare bitar. Ta upp fiskbitarna när de blivit gyllenbruna. Du lyfter enlast upp de ur kastrullen med en hålslev. Lägg upp på ett bakplåtsklätt fat med hushållspapper på så överbliven olja rinner av före servering. 
 
Det är roligt att fritera men var försiktig så du inte bränner dig på den heta oljan. Ha gärna ett förkläde på dig så du inte får oljestänk på dina kläder. 
 
Jättegott till fish tacos. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0