Lövbiff i chimichurri marinad

 
Chimichurri är en slags kryddstark sås, som även kan användas som marinad till exempelvis lövbiff eller grillat kött. Ursprungligen kommer chimichuri från Argentina och Uruguay men har blivit vanlig i Mexico och även spridit sig till andra delar av världen.

Ingredienser

500 gram lövbiff
smör till att steka köttet 
 
Chimichurri-marinad:
1-2 st finhackad schalottenlök (4 msk) 
3-4 hackade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
2 dl hackad persilja 
1 dl olivolja
0,5 dl pressad citronsaft
salt och peppar
 
Gör så här
Blanda alla ingredienser till chimchurri marinaden och låt stå och dra och gott till sig i någon timme.
Koka långkornigt ris enligt anvisningarna på förpackningen. 
Strimla köttet och stek i smör i en stekpanna. 
Lägg upp köttet på ett fat och häll över marinaden och blanda runt lite. 
Serveras direkt till det nykokta riset. Vill du så kan du ha någon fräsch grönsallad till. Japansk soya är också gott att ha på riset
 
Enkelt och gudomligt gott!  
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0