Fänkålspasta

 
Ingredienser
1 stor fänkål eller 1-2 mindre (riv fänkålen i en köksmandolin eller skiva tunnt) 
2 schalottenlök eller 1 gul lök (finhackad lök) 
2-3 hackade vitlöksklyftor
1-2  msk kapris
4-5 sardellfiléer (finhackade)
1/2 ask coctailtomater i halvor
1.2 dl grovhackad persilja (gärna bladpersilja) 
1/2 -1 citron (citronzest och pressad citronsaft efter tycke och smak) 
1 dl olivolja
salt och peppar
ev några coctailtomater
parmesanost
Pasta som du gillar 
 
Gör så här
Riv fänkålen som du blandar med citronzest, citronsaft, lite olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan så det får stå och dra en stund. 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 
Stek hastigt finhackade sardeller, hackad vitlök och kapris samt tomathalvorna i olivolja i en stekpanna. Tillsätt pastan och fänkålen. Blanda runt och låt allt bli genomvarmt. Blanda i riven parmesan och bladpersilja före servering. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0