Hallongrottor med glasyr

 
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
ca 1,5 dl fast hallonsylt
småkaksformar
florsocker
 
Gör så här
Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljocker i en bakbunke. Skär smöret i mindre bitar som du lägger i bunken. Arbeta samman alltsammans till en stor degboll. Låt vila en stund i kylen så blir degen enklare att hantera. Forma valnötsstora runda bollar som du lägger i småkaksformar på en ugnsplåt. Grädda i ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler. Rör ihop florsocker med lite vatten till en lagom seg massa som du ringlar över kakorna när de svalnat. Kakorna går utmärkt att frysa. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0