Toscakaka

Den italienska operan Tosca, med musik av bland andra Puccini, har troligtvis gett namnet åt denna smarriga kaka. 
 
Ingredienser
 
Kakbotten
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Glasyr
100 g smör
2 msk mjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen, det avsvalnade smöret och mjölken i smeten som du rör ner i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter. Under tiden förbereder du glasyren. 
 
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull.Värm under omrörning tills det tjocknat. Bred ut glasyren över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg. Låt kakan svalna. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0