Lökpaj

 
 
 
Pajdeg
3 dl mjöl
100 g smör
2 vitlöksklyftor 
1 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
2-3 msk vatten
 
Fyllning
2 stora gula lökar
2 stora röda lökar
2 msk rapsolja
2 ägg
2 dl riven ost (gärna med stark smak)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
 
Gör så här: 
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Låt degen vila svalt inlindad i  plastfolie ca 30 minuter.
 
Förbered fyllningen genom att skala lökarna och skära dem i tunna skicor (med fördel kan du använda en mandolin för detta moment!) Fräs löken mjuk i oljan i en stekpanna. Låt löken svalna.  
 
Kläen pajform med låga kanter (ca 24 cm i diameter). Nagga pajbottnen och täck kanterna med ugnsfolie och förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 10 minuter. 
 
Vispa under tiden äggen och blanda i riven ost, lök och kryddor. Häll fyllningen i pajskalet. Höj ugnsvärmen till 225 grader och grädda pajen ytterligare ca 20 minuter. 
 
Serveras avsvalnad som buffétillbehör, till kräftskivan eller som drinktillbehör. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0