Vit kladdkaka med citron och blåbär

 
En smarrig dessert man bara vill ha mer av.
 
Ingredienser
200 gr smör
250 gr vit choklad
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk limoncello eller annan citruslikör
finrivet skal av 1 citron
2 dl vetemjöl
ca 0,5 dl kokos till formen
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund kakform, med eller utan löstagbara kanter. Häll ut kokos jämt fördelat över den smörade formen. Kokosen ger kakan en extra god smak. Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i mindre bitar och lägg i det smälta smöret. Rör om till chokladen har smält.Ställ åt sidan en stund. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladröran, likör, citronskal och mjöl. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna och håll den kyld. Före servering garnerar du kakan med florsocker, blåbär (gärna stora), riven vit choklad och några tunna citronklyftor. God som den är eller tillsammans med en klick grädde. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0