Rulltårta

 
Rulltårta är både enkelt att göra och gott att äta. Den 9 augusti är det rulltårtans dag! 
 
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
Fyllning
ca 2 dl sylt (t ex hallonsylt eller äppelmos)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda i mjöl och bakpulver och vispa ihop. Häll i mjölken och vispa till en slät smet. Häll ut smeten på en bakplåtspapperstäckt långpanna. Smeta ut smeten med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp snabbt upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla lite vatten på pappret som kakan har gräddats på och dra försiktigt bort det från kakan. Bred genast på sylten och rullaförsiktigt ihop kakan. Linda in den i bakplåtspapper och låt svaln innan den skärs upp. Kan ätas som den är eller serveras som en dessert med färska bär och vispad grädde.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0