Pavlovatårta med lemon curd

 
 
Pavlovatårta med lemon curd och färska jordgubbar är en riktig midsommardröm!Det är en fräsch och galet god dessert. Den är uppkallad efter den ryska kända prima ballerinan Anna Pavlova och det sägs att det är både Australiens och Nya Zeelands nationaldessert. Min pavlovatårta består av en marrängbotten toppad med lemon curd,vispgrädde och delade färska jordgubbar samt mandelflarn.Den är ljuvligt god!
 
Ingredienser
 
Marängbotten
4 äggvitor 
2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse (Maizena) 
1 tsk ättikssprit (12 %) 
 
Övriga tillbehör
1-2 dl lemon curd (knappt 1 burk lemon curd)
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar (ca 0,5-1 liter)
ev mandelflarn
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 140 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner socker och vispa tills smeten blir glansig.Tillsätt ättikssprit och majsstärkelse. Rör om väl. Smeta ut smeten i en stor jämn cirkel på en smord och rikligt mjölad bakplåt. Grädda i ugnen ca 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt gärna plåten stå kvar i ugnen över natten, så den blir riktigt torr.
 
Bred ett lager lemoncurd över marängen. Vispa grädden och bred ut ett lager grädde över lemon curden. Dela jordgubbarna i halvor och lägg på ett rikligt lager över grädden.Garnera med mandelflarn. Servera! Marängen blir härligt krispig på utsidan och mjuk och aningens seg på insidan. Helt enkelt en ljuvligt god dessert som smakar lika gott om inte bättre dagen efter. Förvaras svalt.  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0