Semmelkladdkaka

 
 
Gillar du semlor, sockerkaka och kladdkaka så kommer du älska den här kakan. Den innehåller allt på en och samma gång :) En kollega bjöd mig på den här kakan och den är bara sååå gudomligt god! Man kan antingen servera den som på bilden nedan eller servera kakan som en "tårta" genom att sprida ut vispad grädde på kakan och toppa med mandelflarn.Själv gillar jag att kunna kombinera tillbehören som jag själv önskar ha det. Den är också god som den är, utan grädde och mandelflarn :) 
 
Ingredienser
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2,5 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt
 
3 dl vispgrädde
1 påse (ca 75 gram) mandelflarn
florsocker 
 
Gör så här
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en kakform med löstagbar botten. Smöra insidan av kanterna.Smält smöret, riv mandelmassan och stötta kardemummakärnorna i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den stötta kardemumman, vetemjöl, vaniljsocker och en nypa salt. Vispa ihop. Tillsätt därefter det smälta och avsvalnade smöret och den rivna mandelmassan. Röra samman alltsammans. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna något före servering.
 
Under tiden rostar du mandelflarnen i en torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns. Vispa grädden. Antingen serverar du grädde och mandelflarn separat till kakan eller så gör du en "tårta" genom att bred ut grädden över kakan och strör över mandelflarnen. Sikta över lite florsocker över kakan eller om du gör en "tårta" före servering så ser kakan extra läcker ut. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0