Cheesecake

 
Den här cheesecaken med kvarg blir rätt fluffig och är underbart god tillsammans med färska jordgubbar eller hemgjord jordgubbssylt.
 
Ingredienser
15 digistivekex
100 gram smör
3 ägg
2 dl socker
2 burkar kvarg (à 250 gram)
1 msk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft från 2 lime
 
Garnering 
1 dl gräddfil
1 msk socker
1 tsk kanel
 
Gör så här
Krossa digistivekexen. Smält smöret i en kastrull och häll det sedan över kexkrossen och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och upp på kanterna i en rund form med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kvarg, vaniljsocker, limeskal och limesaft. Häll smeten i formen. Gräddas i nedre delen av ugnen ca 45 minuter i 175 grader. 
 
Blanda gräddfilen med socker och kanel till en kräm som du sedan brer över kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt kakan svalna innan servering. Serveras med fördel tillsammans med färska jordgubbar eller hemgjord jordgubbssylt.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0