Blåbärspaj

 
Ingredienser
 
Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1-2 msk socker
100 gram smör
½ dl kallt vatten
 
Fyllning
ca 3-4 dl färska blåbär eller 1-2 pkt frysta blåbär, beroende på pajstorlek.
1 dl potatismjöl
1 dl socker
1 ägg till pensling
 
Gör så här
Blanda vetemjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt smöret som är delat i mindre bitar. Blanda ihop. Tillsätt vattnet. Rör ihop snabbt till en deg.Låt degen vila svalt en stund. Kavla därefter ut degen rätt tunt (tips! ha plastfolie på över och undersidan av degen så går kavlingen smidigt!) Lägg över den i en rätt platt pajform och fyll botten och kanterna. Skär bort överflödig deg. Låst stå svalt en stund. Kavla ut resten av degen och skär strimlor som du sen ska dekorera pajen med. Blanda blåbär med potatismjöl och socker i en bunke. Fyll pajskalet med blandningen. Dekorera med degremsor. Pensla dessa med ett uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter i 175 grader. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass. Mums!  

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0