Vegansk morotskaka

Ingredienser: 
3 dl fint rivna morötter
1/2 dl rapsolja
2 dl socker
3/4 växtbaserad grädde
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
ströbröd till formen
 
Till glasyren: 
50 gr naturell veganmjukost
30 gr mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
kokosflingor 
 
Gör så här: 
Smörj och bröda en rund form. Vispa socker och grädde. Blanda i de övriga ingredienserna. Grädda ca 40 minuter i 175 grader. Låt svalna. Blanda ihop glasyren och bred över den avsvalnade kakan. Dekorera eventuellt med passionsfrukt eller kokosflingor. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0