Citronpaj

För mig mer känd som Anna-Carins citronpaj. Den här härligt syrligt god! Kan ätas rakt av, dvs utan grädde till servering. För den är så himlans god som den är! Åter igen säger jag... barnsligt gott! :) 
 
Ingredienser: 
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 gr smält smör
 
Fyllning: 
4 ägg
3 dl socker
2 dl vispgrädde
Saft och rivet skal av 3 citroner
 
Gör så här: 
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Häll i det smälta smöret och blanda snabbt ihop. Tryck i en rund form. Tvätta citronerna, riv skalet, pressa ut saften (ca 1,5 dl). Blanda alla ingredienser. Fyll pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 25 minuter. Låt vila och svalna minst några timmar föreservering. Pudra ev över florsocker före servering. Den är helt enkelt sååå god! Man vill bara ha mer och mer och mer....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0