Vit chokladtårta

 
Den här desserten är bara hur god som helst. Den är rätt mastig, lagom kladdig och kan ätas som den är men godast är att ha en massa spännande färsk frukt som tillbehör. 
 
Ingredienser till ca 16 bitar:
250 gr vit choklad
200 gr smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
 
Glasyr:
150 gr vit choklad
1/2 dl vispgrädde
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och ta den sedan från värmen och tillsätt chokladen och rör tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen. 
 
Så här gör du glasyren: 
Hacka chokladen. Koka ihop grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen innan den sedan bredes över kakan. Låt kakan stå och stelna i kylen. Sikta över florsocker. 
 
Det kan tyckas att det är många moment innan tårtan är färdig men det är värt varendaste minut för den är sååå god! Förslag på frukt att garnera runtom tårtan eller alternativt på ett separat fat: anans, physalis, stjärnfrukt, melon, passionsfrukt... välj efter tycke och smak och vad som ser vackert ut. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0