Pappa Olles potatissallad till kassler

Det här är en vårig och somrig maträtt som min älskade pappa Olle brukade servera under den varma årstiden. Man kan antingen servera kasslern kall som den är eller steka kasslerskivorna lite hastigt på varje sida.
 
Ingredienser till 4 portioner: 
300-400 gr kassler.
ca 800 gr postatis (av fast sort) 
1 röd lök
2-4 dl creme fraiche franska örter
Grönsaksbuljongtärning
1/2 liter vatten
 
salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här: 
Skala och skär potatisen i tärningar. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt buljongtärningen. Lägg i potatistärningarna och låt koka några minuter (ca 5 min). Häll därefter bort vattnet och tillsätt crème fraiche. Salta och peppra efter egen smak. Skär kasslern i  tunna skivor. Ätes den kall så lägg upp den på ett serveringsfat annars steker du den hastigt på varje sida i smörad och het stekpanna. Servera kasslern och potatissalladen tillsammans med en god sallad.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0