Märtas fullkornsbrödsbullar

Märta är en hejare på att baka dessa goda fullkornsbrödsbullar. Det är verkligen en lyx att få de till frukost! De är inte bara goda utan de är enkla att baka också, vilket är ett extra plus i kanten! 
 
Ingredienser till ca 20 fullkornsbrödsbullar: 
 
Skållning
150 gr (2 ½ dl) fullkornsvetemjöl
3 dl kokande vatten
2 tsk salt
ev 2 tsk anis eller fänkål (de är också goda utan krydda)
 
5 dl kallt vatten
25 gr jäst för matbröd
850 gr (ca 1,4 liter) fullkornsvetemjöl
 
Gör så här: 
Till skållning: Häll mjöl, salt och ev kryddor. Häll över kokande vatten och blanda väl. Tillsätt sedan det kalla vattnet Värm till 36-37 grader. Smula ner jästen. Tillsätt resten av mjölet, men spara ca 1 dl till utbakningen. Kör degen antingen i en matberedare eller med elvisp och degkrokar ca 4 minuter. Om degen känns lös så tillsätter du mer mjöl. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen en stund. Dela den sedan i två delar. Rulla ut till två rullar. Skär bitar av rullarna och forma till bullar som du lägger på smord plåt. Jäs under bakduk ca 1 timme. Sätt under tiden på ugnen på 275 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter i 275 grader. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0