Kycklingpasta

 
Ingedienser till 2 portioner:
Pasta, ca 300 gr
2 kycklingfiléer
1/2 citron
ca 3 msk thailändsk soya
6 scharlottenlökar
4-5 vitlöksklyftor
1/2 röd chilipeppar
rikligt med olivojla
bladpersilja
salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar. Pressa över citron och häll på thailändsk soya, salta och peppra. Rör om och låt marinera en stund. Skiva scharlottenlökarna och skiva vitlöken tunt och hacka chilin i mindre bitar (jag brukar ta bort det mesta av kärnorna). Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja i het panna. Lägg därefter i kycklingbitarna som får fräsa tillsammans med resten, rör om ofta så det inte blir bränt. Sänk värmen och låt puttra ihop så kycklingen blir ordentligt genomstekt. Salta, peppra och pressa ytterligare lite citron samt tillsätt er thailändsk soya. Blanda kycklingröran med den nykokta pastan och blanda gärna i rikligt med hackad bladpersilja före servering. Enkel och smakrik kycklingpasta. Vill du ha den ännu starkare så kan man antingen ta mer chilipeppar eller ta med kärnorna. Allt efter tycke och smak. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0