Grönkålssallad

En god sallad till det vegetariska julbordet. 
 
Ingredienser till 6 portioner:
40 0 gr färsk grönkål
300 gr skalade grovrivna äpplen
1 apelsin (skinnfria klyftor) 
1 dl grovhackade valnötter
 
Dressing: 
2 msk olja
2 tsk fransk dijonsenap 
1 tsk honung
1/5 dl salt
1/5 dl svartpeppar
 
Gör så här: 
Ansa och finstrimla grönkålen . Sänk ner den i kokande vatten ca 1 min. Kyl den sedan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Blnada med äpplen, apelsin och valnötter. Blanda ihop dressingen och häll över salladen. Låt dra ca 2 timmar före servering.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0