Fänkålssoppa

Ingredienser för 4 portioner:
2 fänkålsstånd
2 gula lökar
3 msk olivolja
3 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar hela eller krossade tomater
5 dl vatten
 
Gör så här: 
Skala och skiva löken. Halvera och skiva fänkålen. Fräs lök och fänkål i olja i en gryta ca 3-5 min, rör om då och då. Smula ner buljongtärningarna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomaterna och späd med vattnet. Koka upp under omrörning och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Toppa gärna soppan med färska örter såsom timjan och basilika. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0