Fransk potatissallad
Ingredienser för 4 portioner:
Knappt 1 kg potatis
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad dill och persilja
1-2 msk kapris
Till såsen behövs:
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap (dijon)
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
Gör så här:
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Obs! Den ska inte bli för mjuk! Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till såsen. Skiva den ljumna potatisen och lägg den i en skål tillsammans med den hackad lök, dill och persilja. Häll över såsen och lyft potatisen så alla bitar får sås på sig. Låt potatissalladen stå ca 1 timmer före servering för att ta smak av dressingen. Strö över kapris och servera till exempelvis grillat kött, korv, rostbiff mm. Fungerar bra som buffémat!
Kommentarer
Trackback