Wienerschnitzel med råstekt potatis

Här är ett recept på en av det österikiska kökets mest berömda specialiteter, nämligen den klassiska wienerschnitzeln! Maträtten består av en dubbelpanerad skiva kalvschnitzel med ansjovis, kapris och garnerad med en citronskiva. Servera gärna med gröna ärtor och råstekt potatis. 
 
Ingerdienser för 2 portioner:
6 medelstora potatisar av fast sort
1-2 vitlöksklyftor
2 stora lövbiffar av kalvinnanlår, ca 350 gr
2 ägg
1 dl ströbröd
ca 1 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
smör och olja till stekning
en näve färsk bladpersilja
1 citron
1-2 msk kapris
2 ansjovisfiléer 
 
Gör så här: 
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skölj av potatisen i durkslag. Bryn i smörad stekpanna, tillsätt pressad vitlök, salta och peppra, Blanda i finhackad persilja.
 
Vispa ihop ägg i en bunke. Blanda mjöl, salt och vitpeppar väl och lägg på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik.Vänd lövbiffen på båda sidorna i mjölet, därefter doppas det i ägget och vänd sedan biffarna i ströbrödet. Låt torka en stund på en skärbräda. Smält smör och olja i en stekpanna. Stek de panerade biffarna på medelhög värme så de blir gyllenbruna på båda sidorna. Klyftad citron, kapris och ansjovisfilléer läggs på biffarna. Servera biffarna tillsammans med den råstekta potatisen. Mums filibabba!   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0