Ostkaka

 
Ostkaka är en svensk dessert med anor från 1500-talet. Det finns flera varianter av ostkaka men den äldsta och kanske mest kända är den småländska ostkakan. 
 
Ingredienser till 2-3 portioner:
250 gr keso
knappt 1/2 dl sötmandlar
2 ägg
ca 1/2 dl strösocker
knappt 1/2 dl vetemjöl
1,5 dl röd mjölk
 
Gör så här:
Sätt ugen på 175 grader. Mosa keson lite med en gaffel. Skålla och grovhacka mandeln. Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl, mandel, mjölk och keso. Rör omkring och häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda ostkakan ca 1 timmer. Ljuvligt god tillsammans med sylt och en klick grädde. Kan ätas ljummen såväl som kall. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0