Saffranskaka

Försvinnande god och julig variant av sockerkaka. 
 
Ingredienser:
200 gr smör
1 pkt saffran (0,5 gr)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker till garnering före servering
 
Gör så här: 
Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar botten. Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffran med lite socker i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda vetemjöl med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten. Häll den sedan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Låt svalna. Sikta över florsocker före servering. 

Kommentarer
Postat av: Eija

Ser gott ut!

2014-12-03 @ 17:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0