Julköttbullar

 
Ingredienser till ca 50 köttbullar:
3,5 msk ströbröd
1 dl grädde
1 msk kalvfond
500 gram köttfärs (välj själv om du vill ha nötfärs, blandfärs, kalvfärs...) 
1 gul lök, riven
1 ägg
knappt 1 tsk salt
1 tsk vitpeppar (helst nystött vitpeppar)
0,5-1 tsk mald kryddpeppar
smör till stekning
 
Gör så här: 
Bryn den rivna löken i lite smör i en stekpanna. Låt svalna. Blanda grädden med ströbröd och låt svälla några minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, vitpeppar och kryddpeppar och den rivna löken. Blanda färsen och forma köttbullar ed vattensköljda händer. Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda innan de steks. Stek köttbullarna på medelstark värme i smör. Det får plats ca 13 köttbullar åt gången. Skaka stekpannan så att köttbullarna blir brynta runt om. Tips är att först ha ite högre värme och när de fått en fin yta sänker du värmen och låter de steka färdigt. Skölj stekpannan med hett vatten mellan stekomgångarna.  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0