Rödbetssallad med quinoa, fetaost och oliver

 
Ingredienser för 2-3 personer
 
ca 400 gr rödbetor
1 pkt fetaost, 150 gr 
1 pkt ruccolasallad eller en blandning av finbladig sommarsallad, ca 100 gr
2 port. quinoa (gärna tricolore) som kokas enligt anvisningar på paketet
10-15 st grekiska gröna urkärnade oliver eller kalamataoliver
flingsalt och några tag med pepparkvarnen!
 
Vinegrette till salladen:
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
flingsalt och grovmalen peppar
 
Gör så här: 
Koka rödbetorna mjuka, skala och skär i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till vinigretten och rör eller skaka om blandningen. Häll det sedan över rödbetorna. Blanda därefter i quinoa, fetaost som skurits i mindre bitar, oliver och sallad. Mmmmm det smakar ljuvligt gott och det passar bra på buffébordet! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0