Johannes kladdkaka

 
 
 
Ingredienser:
 
100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
kokosflingor till kakformen och eventuellt som topping på nygräddad kaka
 
Gör så här:
Ugnsvärme 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke, häll blandingen i äggsmeten och vispa/rör ihop smeten. Vänd därefter i det avsvalnade smälta smöret i smeten. Häll smeten i en smord pajform (strö med fördel kokosflingor i den smorda formen för ännu smarrigare smak på den färdiga kakan. Gräddas mitt i ugnen ca 18-20 minuter. OBS! Titta till kakan mot slutet och känn gärna efter med en potatissticka så den inte blir för fast. Den ska vara lite lös i konsistensen när den tas ut för då blir den perfekt kladdig när den ska ätas. 
 
Servera vispad grädde eller vaniljglass till kakan. 

Kommentarer
Postat av: Nenne

Jag bakade din kladdkaka nu:))

2014-09-15 @ 21:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0