Fläskfilé med ugnsstekta grönsaker

Ingredienser för ca 4 portioner:
 
500 gr fläskfilé eller fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
smör
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
2½ dl grädde
2 tsk dijonsenap
½ köttbuljongtärning
ca1 msk hackad persilja
 
5 potatisar
2 stora morötter
2 rödlök
1 zucchini
2 tsk smör
salt och svartpeppar efter behag
 
Gör så här:
Ugnsvärme 225 grader. Skär alla grönsaker i klyftor eller bitar. Lägg smöret i en långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan och lägg i grönsakerna, krydda med salt och peppar och vänd rund alltsammans. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Skär under tiden köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smörad stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök, senap och smulad buljongtärning. Häll blandningen över köttet. Låt det koka ihop några minuter. Strö över persilja före servering. 
 
Serveras tillsammans med de ugnsvarma grönsakerna. Mumsigt! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0