Tomaträtt med fetaost och linser

 
Denna tomatsås/-ratatouille med linser och fetaost är definitivt ett av mina favoritrecept! Som vegetarian är det här ett oerhört proteinrikt alternativ, eftersom rätten innehåller både linser och fetaost. Om en dessutom väljer att servera tillsammans med quinoa, vilket är väldigt gott, kan jag garantera att en inte lämnar måltiden hungrig. Quinoa är ett proteinrikt frö och passar därför bra till vegetariska rätter om en vill ha det extra "matigt". Jag uppmanar verkligen att testa nya källor till kolhydrater, såsom quinoa eller bulgur, då det kan bli lite trist med bara ris, pasta och potatis i längden. Hur som helst kan rätten gärna serveras till pasta, bröd eller något slags gryn - vad helst en känner för. 
 
Ingredienser: 
I gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 Tomatpuré
Olja
ev. ½ färsk röd chili
1 burk krossade tomater (400 - 500 g) 
1 tomat eller ett tiotal coctailtomater
½ dl vitt vin
1 burk kokta röda linser
salt
peppar
en nypa socker
1 paket fetaost
½-1 kruka basilika
 
Gör så här: Hacka löken (gul och vit) och fräs tillsammans med tomatpurén i oljan, utan att löken får färg. Hacka ev. ner chilin tillsamans med detta. Häll i tomatkrosset och hacka ner den hela tomaten. Tillsätt vin och linser. Låt puttra några minuter tillsammans med salt, peppar och ytterst lite socker. Smaka av såsen men tänk på att mer selta tillkommer i och med fetaosten. Lägg till sist i tärnad fetaost, och hackad basilika. Rör väldigt försiktigt eller låt bara vara som det är. Färdigt att servera precis innan osten börjar smälta! 
 
Smaklig måltid!
/Ottilia
 
ps. Om en vill lyxa till det är det gott med oliver i rätten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0