Rörande god äppelkaka

 
Smeten till den här smarriga äppelkakan rör du enkelt ihop direkt i en kastrull.
 
Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-3 skalade äpplen i klyftor (beror på storleken och på hur mycket äpple du vill ha i kakan)
socker och kanel 
 
Gör så här:
Smörj en pajform. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från spisen. Blanda i socker, ägg, mjöl och bakpulver. Rör ihop smeten och häll den i formen. Tryck ned äppelklyftorna i smeten. Strö socker och kanel över kakan. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Ugnsvärme 175 grader.
Servera vaniljsås eller vaniljglass till äppelkakan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0