Curryköttfärssås med ris
Det här är helt klart ett av mina favoritrecept med köttfärs. Det går enkelt och snabbt att tillaga och det smakar mums!
Ingredienser
för 3-4 personer
500 gr köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 msk curry
1,5 msk torkad timjan
smör
peppar och ev lite salt
1-2 msk kinesisk soja
3-4 dl vatten (spä med vatten under tiden den kokar ihop)
0,5 - 1 dl russin
Så här gör du:
Bryn hackad lök och skivad eller pressad vitlök tillsammans med curry. Lägg åt sidan. Stek köttfärsen i smör, lägg därefter i löken. Tillsätt smulad buljongtärning, timjan, peppar, soya och lite vatten. Låt koka ihop och småputtra ca 10 minuter. Lägg i russinen och småkoka ytterligare en stund. Godast blir den om den får småkoka ca en timme, då blir den mustig och smakrik.
Serveras med ris (gärna jasminris) och en smarrig sallad
Kommentarer
Trackback