Påskbakelse

En återkommande tradition på påskbordet.
 
Ingredienser:
 
sockerkaka (se separat recept)
100-150 gr mandelmassa
3 dl vispgrädde
1 burk inlagda aprikoser
florsocker
 
Gör så här:
Baka sockerkakan! När den har svalnat skär du ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg sockerkaksskivorna på fat, häll lite av aprikosspadet på sockerkaksbiten så den blir saftig. Vispa grädden och riv mandelmassan. Blanda grädde och mandelmassa. Lägg ut på kakan och toppa med en aprikos. Garnera med florsocker. Mumsigt god om man gillar mandelmassa. Man kan såklart utesluta mandelmassan och endast ha grädde om man så vill.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Patricia Tudor-Sandahl

Har precis upptäckt den här bloggen - helt fantastiskt tycker jag. TACK Hedda - continue the good work! We need you!

Svar: Goodie! Nya recept publiceras löpande så håll utkik ifall du hittar nåt smarrigt! :)
Hedda Rosén Andersson

2013-02-04 @ 21:27:00
URL: http://www.tudorsandahl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0