Fläskfilé i chutneysås

 
Ingredienser 
till 4 portioner
 
ca 600 gr fläskfilé
1-2 purjolökar (beroende på storlek)
smör
salt och svartpeppar
mango chutney 
2½ dl grädde
1 dl köttbuljong
1 msk kinesisk soya
1 tsk vitvinsvinäger
ev ½ tsk ingefära
 
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skär slantar av purjolöken, Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs löken i smör i en traktörpanna eller gryta. Lägg över köttet i grytan. Salta och peppra. Blanda mango chutney, grädde, buljong, soya, vinäger och ev ingefära i en bunke. Häll blandningen över köttet. Låt alltsammans småputtra ca 15-20 minuter. Serveras med ris och en smarrig sallad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0